عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا گفت: خواهر دباغ به عنوان یک اسطوره مبارز قابلیت معرفی در سطح جهان را دارد.
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی خواهر دباغ، اکبر عروتیموفق صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت بزرگداشت بانوی مبارز و انقلابی اظهار کرد: شخصت ارزشمند خانم دباغ دارای ابعاد و زوایای مختلفی است که در معرفی ایشان باید این زوایا را مورد بررسی قرار داد.
وی با بیان اینکه خواهر دباغ به عنوان بانوی در تراز انقلاب و اسوه و الگو مطرح است گفت: در موضوع انقلابها شخصیتهای بزرگی به عنوان نماد مبارزه با استعمار در جهان مطرح هستند که شخصیت خانم دباغ نیز میتواند به عنوان الگو معرفی شود و تنها به ایران و جامعه زنان سرزمینمان محدود نشود.
عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا با تاکید بر اینکه زندگی، فعالیتها و مبارزات خواهر دباغ این ظرفیت را دارد که با تالیف کتاب، داستان و خلق آثار هنری به عنوان شخصیت جهانی معرفی شود يادآور شد: زندگی افرادی چون ایشان موید این مطلب است که با الگوگیری از شخصیتهای برجسته مکتب اسلام مانند حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) میتوان رشد کرد و اثربخش بود.
وی با اشاره به اینکه ابعاد اجتماعی، فرهنگی و سیاسی خواهر دباغ را میتوان در برهههای مختلف مورد بررسی قرار داد گفت: زندگی ایشان به دوره کودکی، بعد از ازدواج، قبل از انقلاب و بعد از پیروزی انقلاب تقسیم میشود.
عروتیموفق در ادامه با بیان اینکه خانم دباغ با ازدواج در کنار مردی قرار میگیرد که زمینه رشد او را فراهم میکند عنوان کرد: ایشان در کنار بزرگانی چون شهید آیتالله سعیدی فعالیتهای فرهنگی و سیاسی خود را آغاز کرد.
وی با اشاره به دستگیری ایشان و شکنجه توسط ساواک بیان کرد: در این برهه رشادتها و شجاعت این بانو بسیار ستودنی است چراکه با وجود شرایط بسیار سخت در برابر ساواک تسلیم نمیشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا اضافه کرد: خانم دباغ با وجود مشاهده شکنجه دخترش توسط ساواک و شنیدن فریادهای او مثل کوه استوار ماند و از مسیر امام و انقلاب کوتاه نیامد.
وی با بیان اینکه هجرت فصل دیگری در زندگی خانم دباغ است گفت: ایشان بعد از آزادی از زندان به سوریه و لبنان رفت تا فعالیت و مبارزات سیاسی خود را به شیوه دیگری ادامه دهد؛ حضور در کنار امام(ره) در نوفللوشاتو و انجام وظیفه حفاظت از بیت ایشان از دیگر برهههای زندگی این خانم مبارز بود.
عروتیموفق در ادامه با بیان اینکه ایشان بعد از برگشت به ایران در کنار موضوعات فرهنگی و اجتماعی مسائل سیاسی را نیز همچنان ادامه داد، خاطرنشان کرد: خانم دباغ در کنار زنان مسلمان نیز فعالیتهای بشردوستانه بسیار اثرگذاری داشت.
وی در بخش دیگر متذکر شد: طبق اذعان خانواده خانم دباغ، ایشان تمام کارهای یک خانم خانهدار و وظایف مادری را با وجود مشغلههای اجتماعی، سیاسی و نظامی انجام میداد که به واقع چنین شخصیتی یک الگوی به تمام معناست.
عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه زندگی خواهر دباغ به ما یادآوری میکند که یک زن میتواند با حفظ وظایف خانوادگی فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را نیز در سطح کلان داشته باشد تصریح کرد: ایشان نشان داد زنان ما این ظرفیت و توانمندی را دارند که بتوانند جامع محسنات باشند.
وی با تاکید بر اینکه از دیگر ویژگیهای خانم دباغ این است که خط فکری واحد داشت و در خط انقلاب نه منحرف شد و نه متزلزل اظهار کرد: ایشان دیدگاه و مواضع سیاسی خود را به صراحت بیان میکرد و خط مستقیم و نورانی انقلاب را هیچگاه فراموش نکرد.
عروتیموفق با بیان اینکه شخصیت خواهر دباغ در سطح بینالملل حرفها برای گفتن دارد به شرطی که بتوانیم ایشان را به درستی معرفی کنیم خاطرنشان کرد: میطلبد هنرمندان ما در قالب فیلم، داستان، طراحی و نقاشی و رمان این شخصیتها را معرفی کنند تا در ذهن مخاطب ماندگار شوند.