اخبار

کنگره ملی خواهر دباغ با هدف توجه به زن در تراز انقلاب برگزار می‌شود

کنگره ملی خواهر دباغ با هدف توجه به زن در تراز انقلاب برگزار می‌شود

دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی (خواهر دباغ) از برگزاری دو روز کنگره ملی خواهر دباغ خبر داد و گفت: مهمترین هدف برگزاری کنگره توجه به بانوان تراز انقلاب است که در این زمینه با ابزار هنر می‌توان جدی ورود داشت.

به گزارش به گزارش روابط عمومی دبیرخانه کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی(خواهر دباغ)، سیدمحمدکاظم حجازی ظهر امروز در نشست خبری برگزاری کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی در سالن جلسات مجتمع شهید آوینی اظهار کرد: شهری مثل همدان با سابقه چند هزار ساله فرهنگ شهرنشینی باید زمینه معرفی افرادی را به وجود آورد که در جامعه ایرانی مایه فخر و مباهات هستند.

وی با بیان اینکه اگر معرفی و تبیین افرادی چون خواهر دباغ صورت گیرد آنچه به عنوان فرهنگ به آن می‌بالیم می‌تواند قوام بخش نسل جدید باشد افزود: خواهر دباغ در بعد تعالی فردی همت گمارد و در اوج خفقان طاغوتی که زمینه رشد برای بانوان موضوعیت نداشت شکوفا شد.

دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی(خواهر دباغ) خاطرنشان کرد: این بانوی مبارز در بعد اجتماعی نیز، با حساسیت و دقت مسائل اجتماعی و سیاسی را به انجام رساند و در این حوزه درخشان ظاهر شد.

وی با تأکید بر اینکه در بعد خانوادگی نیز خانم دباغ خوش درخشیده است اضافه کرد: حتی در دورانی که خارج از کشور به مبارزه پرداخت منشأ اثر بود لذا در ادوار مختلف خواهر دباغ نمونه بارز زن موفق مسلمان بود.

حجازی در ادامه به خدمات خواهر دباغ بعد از پیروزی انقلاب گریز زد و گفت: این بانوی مبارز در برهه‌های مختلف در حال خدمت بود و خدمت به امام و رهبری را تلکیف می‌دانست.

وی با بیان اینکه این فراز و نشیب‌ها سبب می‌شود فرماندهی سپاه همدان به یک زن سپرده شود که خود نشان از سبقه درخشان مبارزاتی خواهر دارد تصریح کرد: از این رو معرفی شخصیت جامع‌الاطراف خواهر دباغ از ضروريات امروز محسوب می‌شود.

دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی(خواهر دباغ) در ادامه با تاکید به معرفی شخصیت خانم دباغ به نسل جوان گفت: در راستای معرفی این بانوی مبارز به عنوان بانوی تراز انقلاب اسفند ۱۴۰۱ در دفتر پژوهش موسسه شهیدمدنی برگزاری کنگره‌ای در ابعاد ملی مطرح شد.

وی با بیان اینکه برگزاری کنگره خواهر دباغ سال ۱۴۰۲ تصویب و بدین منظور شورای سیاست‌گذاری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد يادآور شد: در این شورا مقرر شد ستاد ملی و استانی کنگره ایجاد و اقدامات در سطح ملی و استانی پیگیری شود.

حجازی با بیان اینکه در ستاد ملی این کنگره قریب به ۱۴ دستگاه ملی عضو هستند متذکر شد: در ستاد استانی این کنگره به ریاست نماینده ولی فقیه در استان و جانشینی استاندار ۱۰ کمیته تشکیل شده که در هر کدام چند دستگاه دخیل هستند و در راستای تبیین نقش خواهر دباغ اقدام می‌کنند.

وی در بخش دیگر خاطرنشان کرد: کنگره ملی خواهر دباغ به مدت دو روز برگزار می‌شود به نحوی که ۳۰ آبان‌ماه آئین گشایش در تهران و یکم آذرماه آئین پایانی در همدان برگزار خواهد شد.

دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی(خواهر دباغ) از برگزاری آئین گشایش در تالار وحدت تهران خبر داد و گفت: آئین پایانی در سالن ابن‌سینای همدان با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه در این رویداد از خانواده خواهر دباغ نیز تجلیل خواهد شد و به عنوان سخنران نیز حضور خواهند داشت افزود: مهمترین هدف برگزاری کنگره توجه به بانوان تراز انقلاب و صحبت از این شخصیت‌هاست که در این زمینه با ابزار هنر می‌توان جدی ورود کرد.

حجازی در بخش دیگر از سخنانش با اشاره‌ به گزارش مختصری از اقدامات کمیته‌های استانی و با بیان اینکه بیش از ۷۰ مقاله علمی و پژوهشی به دبیرخانه کنگره ارسال شده که ۳۷ مقاله قابلیت چاپ دارد افزود: ۱۰ کتاب در این کنگره در قالب رمان و روایتگری در حال تدوین است که امیدواریم بتوانیم تعدادی از این کتب را در مراسم تهران و همدان رونمایی کنیم.

وی با بیان اینکه پنج‌ فیلم مستند از خواهر دباغ در دست تولید است و یک سریال نیز تولید خواهد شد عنوان کرد: ترانه‌های فاخر و ارزشمندی هم تولید شده که در کنگره رونمایی خواهد شد.

دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی(خواهر دباغ) با اشاره به اینکه آئین پایانی در همدان با حضور جمع کثیری از بانوان فعال استان در حوزه‌های مختلف برگزار خواهد شد تا بتوانند نقش پیام‌رسانی از این شخصیت را داشته باشند گفت: این کنگره شروع یک حرکت فرهنگی است و باید در خصوص شخصیت و هویت خواهر دباغ نگاهی نو داشت و از طریق رسانه‌ها، تشکل‌های مردمی و… باید تبیین صورت گیرد.

 

وی با بیان اینکه در آئین پایانی به موضوعاتی چون مقاله‌ها، کتاب‌ها و توجه به بنیاد فرهنگی به نام خواهر دباغ خواهیم پرداخت تاکید کرد: همچنین از طریق آموزش و پرورش پویشی در مدارس در زمینه تبیین شخصیت خواهر دباغ اجرا خواهد شد.

حجازی در ادامه متذکر شد: در راستای اقدامات تبیینی سه دوره تربیت روایتگر برگزار شد و ۱۰۵ مبلغ تربیت شدند تا ابعاد شخصیتی ایشان را در مدارس طرح مسئله کنند.

وی در پایان با بیان اینکه اثر اقدامات فرهنگی در طول زمان مشخص می‌شود و قابل رویت نیست اما در قالب کنگره سعی کردیم به موضوعات نو بپردازیم تصریح کرد: معتقدیم اگر مردم کار را بر عهده گیرند اقدام متفاوت‌تر و بهتری انجام خواهد شد.

گفتنی است در پایان این مراسم از پوستر کنگره ملی خواهر دباغ رونمایی شد.